Fondsenwerving

Sinds 2013 ben ik erkend fondsenwerver – en sta ik ingeschreven in het register erkende fondsenwervers (senior fondsenwerver), van het Instituut Fondsenwerving (IF).

Voor verschillende MEE-stichtingen deed ik onderzoek naar de bereidheid onder bedrijven om de ‘MEE woonwinkel’ te sponsoren. De woonwinkel (Een soort “Funda”, met woonaanbod voor mensen met een beperking) is een gezamenlijk project van verschillende MEE-organisaties in Nederland (www.meewoonwinkel.nl). Het onderzoek moest onder meer uitwijzen welke motieven bedrijven hebben om de MEE woonwinkel (financieel of anderszins) te steunen, welke onderdelen van de MEE woonwinkel zij sponsorwaardig vinden en onder welke voorwaarden zij zich (financieel of anderszins) zouden willen verbinden. Het onderzoek leverde daarmee belangrijke bouwstenen op voor toekomstig sponsorbeleid.

Voor Stichting het Droomhuis, een kleinschalige woongemeenschap voor mensen met een beperking, schreef ik een strategisch fondsenwervingsplan, waarmee de stichting een structurele extra geldstroom kan realiseren.